Ugrás a tartalomra

Delfinpusztulás Ghána partjainál

2021.04.13
17:31
2021.04.13
17:37
Forrás
index.hu
Az alacsony oxigénkoncentráció okozta azoknak a delfineknek és különböző halfajoknak a pusztulását, amelyeknek a tetemeit tíz napja vetette a tengerpartra a víz Ghána különböző részein − írja az MTI.

A víz minőségének elemzése megmutatta, hogy a legtöbb mutató, amely az élethez szükséges az óceánban, az elfogadható határokon belül volt, a kémiai oxigénigény kivételével, amely jóval magasabb volt a vártnál − közölték a Ghánai Egyetem tenger- és haltudományi karának kutatói. Hozzáteszik: ez stresszt idézhet elő azon élőlényeknél, amelyeknek vízben oldott oxigénre van szükségük.

Az elpusztult tengeri emlősök fehérajkú kardszárnyú delfinek voltak, amelyek a trópusi, szubtrópusi mélyvizekben élnek. A tengeri emlősökre a nyugat-afrikai ország atlanti-óceáni partvidékének három különböző térségében bukkantak.

delfin
elpusztult
oxigén

Most

15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.