Ugrás a tartalomra

3 ezer alá csökkent az új fertőzöttek száma Szerbiában

2021.04.15
21:51
2021.04.16
07:26
Forrás
Szerbiai RTV, Magyar Szó
Az elmúlt 24 órában 14 565 tesztet végeztek el, ebből 2 917 személy tesztje lett pozitív.

A legújabb adatok szerint 35 ember halt meg koronavírusban. Kórházi ellátásban 7 341 páciens részesül, közülük 259-en vannak lélegeztetőgépen.

Mielőbb el kell érni a 3,5 milliós átoltottságot Szerbiában, ez a legfőbb cél - mondta Predrag Kon. Az epidemiológus szerint tény, hogy az elmúlt időszakban csökkent az új koronavírus-fertőzöttek száma az országban, azonban nem olyan gyorsan, mint korábban. Kon hozzátette, csak tőlünk függ, hogy milyen gyorsan csökken az új esetek száma. Ahogy javul a járványhelyzet, úgy automatikusan enyhíthetnek az intézkedéseken.

Péntek reggel 8 órától ülésezik a szerbiai válságstáb

Az ülésen elemezni fogják a jelenlegi járványhelyzetet, valamint a lehetséges újabb enyhítésekről is egyeztetnek majd. Várhatóan a diákok iskolapadba való visszatéréséről is megszületik a végső döntés.

Predrag Kon
Dr. Predrag Kon
válságstáb

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.