Ugrás a tartalomra

Akácok díszítik az Ivan Sarić Műszaki Középiskolát

2021.04.16
14:24
2021.04.16
16:45
Forrás
Pannon RTV
Fásítási akció volt ma délelőtt a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskolában. Az intézmény udvarában fehér akác facsemetéket ültettek el.

Az akció keretében 30 facsemetét ültettek el a szabadkai középiskola udvarában. A csemetéket az intézmény diákparlamentjének tagjai helyezték a földbe.

Bognár Emese, diákparlamenti elnök, Ivan Sarić Műszaki Középiskola, Szabadka: „Az akció elsődleges célja, hogy a kortársainknak, a tanulóknak felhívjuk a figyelmét a környezetvédelem fontosságára. Nagyon örülünk annak, hogy a diákparlament képviselőin kívül vannak más tanulók is, akik önkéntesen jelentkeztek, hogy részt vegyenek a mai akción.”

A fásítás egy projekt részeként valósult meg.

Željko Rajčić, igazgató, Ivan Sarić Műszaki Középiskola, Szabadka: „Az akció a Német Társaság a Nemzetközi Együttműködésért kezdeményezésére jött létre, a német fél és az oktatási minisztérium együttműködéseként. Egy nagyobb méretű projekt részeként valósul meg ez az akció. Mi, mint iskola szerettünk volna részt venni benne, rajtunk kívül két szerbiai iskola vesz még részt az akcióban.”

Az igazgató hozzátette, szeretnék a gyerekek figyelmét felhívni a környezetvédelemre, a környezet megóvására sarkallni őket.

Ivan Sarić Műszaki Középiskola
fásítási akció
fásítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.