Ugrás a tartalomra

Konfliktuskezelő tréning a VM4K-ban

2021.04.17
13:01
2021.04.17
16:04
Forrás
Pannon RTV
Egész napos, ingyenes akkreditált pedagógus-továbbképzést tartottak a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban.

A Konfliktuskezelés, kommunikáció az oktatásban című fejlesztő tréningen gyakorló általános és középiskolai pedagógusok vettek részt.

A résztvevő tanárok nagy érdeklődéssel várták a képzést. Petrás Teodórát az előadó, Grezsa Ferenc pszichiáter neve vonzotta, mert már korábban részt vett egy általa vezetett képzésen, amely nagyon hasznos volt számára.

Petrás Teodóra, magyartanár: „Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy tantermi alakban történik az oktatás, illetve a képzés, nagy izgalommal jöttem ide.”

A képzésen gyakorló pedagógusok vettek részt, akiknek a szervezők segítséget kívántak nyújtani a járvány miatt kialakult helyzetben, amely megváltoztatta az oktatás formáját, a viszonyokat és az oktatási hangulatot is.

Kosányi Tamás, szakmai referens, VM4K: „Azt látjuk, hogy az elmúlt egy év, lassan másfél év nagyon sok konfliktusnak és nézeteltérésnek a forrása volt a kialakult helyzet miatt. Ez a képzés ezt a helyzetet is górcső alá veszi.”

A műhelymunkaszerű képzésen a résztvevők rövid téma-összefoglaló előadásokat hallhattak, valamint csoportmunkák és különféle játékok révén foglalkoztak a konfliktuskezeléssel.

Grezsa Ferenc, pszichiáter, mentálhigiénés szakember: „A konfliktusok kapcsán hajlamosak vagyunk csupa negatív dologra gondolni, holott minden egyes konfliktus lehetőség a kapcsolatoknak a megújítására is. A pedagógiában különösen előtérben állhatnak a konfliktusok, hiszen a pedagógia egy nagyon érdekes hivatásterület, mert a pedagógus nem csak a kollégáival van kapcsolatban, nem csak a diákjaival, hanem a szüleikkel is, és azzal a közösséggel is, ahol az iskola működik.”

A szakember szerint az online tanulás, a több otthon töltött idő a diákokat és szüleiket is megterheli, ami hatással van a tanárral való kapcsolatukra is.

akkreditált
pedagógus
továbbképzés
VM4K
Szabadka

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.