Ugrás a tartalomra

A sár arany - dokumentumfilm az oromhegyesi vályogvetőről

2021.04.17
11:28
2021.04.17
15:17
Forrás
Pannon RTV
A sár arany című dokumentumfilmet mutatták be péntek este a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

Az alkotás a 92 éves oromhegyesi Kanyó Pál kubikusról, vályogvetőről szól, aki élete során megannyi dolgot, eseményt megtapasztalt és túlélt már. A 42 perces film rendezője, Bicskei Zoltán két évvel ezelőtt ismerte meg a kubikust, aki már az első találkozó alkalmával intelligenciájával és életrevalóságával lehengerelte a rendezőt.

 Bicskei Zoltán, rendező, Magyarkanizsa: „A lehető legegyszerűbb formát választottam, egy nagyon pőre dokumentumfilmet, amiben nem is lényeges a filmnek a műfaja, formája. Azt mondanám, hogy egy vázlatos naplószerű, de nem ez lényeg. Ami süt belőle, az ennek az embernek az életminősége. A létezésének az értelme, a hétköznapok mély ethosza, ami áthatja ezt az idős embert élete végéig, ahogy elmeséli, hogyan élte meg, a sors nehéz kérdéseire hogyan válaszolt és miként viszonyult hozzá.”

A sár arany
dokumentumfilm
Magyarkanizsa
Regionális Kreatív Műhely
Bicskei Zoltán
rendező
Kanyó Pál

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.