Ugrás a tartalomra

Tisztségváltás a Tordaiak Klubjában és a Tordai Újságban

2021.04.17
13:47
2021.04.17
16:24
Forrás
Pannon RTV
Lázár György eddigi elnök lemondása után a klub tanácsa Mezei Zsuzsannát választotta meg a Tordaiak Klubja elnökének, aki a Vajdasági Levéltárból vonult nemrég nyugdíjba.

A Tordai Újság szerkesztője pedig ezentúl Csíkos Dániel, az Vajdasági RTV újságírója lesz.

A Tordai Újságot a Tordaiak Klubja immár 23. éve adja ki. A járvány se szakította meg ezt a hagyományt. Ebben az időszakban nyomtatták ki a helyi lap 100. számát. Az új felállásban is a Tordai Újság 101. számának megjelentetése volt az első feladat. Ezentúl ez nem egy személyre hárul, mint eddig. Most megosztották a munkát.

Kiss Kornélia, a Tordaiak Klubjának titkára: „A Tordaiak Klubjában én most a titkári pozíciót töltöm be és szerkesztőbizottsági tag is vagyok. És én gyűjtöttem össze a hirdetéseket, a megemlékezéseket a helyiek között. És a pályázatokat, amelyekkel a Tordai Újságot finanszírozzuk, azokat is én készítem el, és a különféle dokumentációkat is.”

A Tordai Újságnak már eddig is egy fiatal, tettre kész csapata volt. Ez megmaradt, de szeretnék bővíteni, mivel további terveik is vannak.

Mezei Zsuzsanna, a Tordaiak Klubjának elnöke: „Kiadtuk az első, a 101. számot. És elég jó visszhangra talált, érdeklődnek az emberek. Már azóta új klubtagok is jöttek. Remélem, hogy sikerül egy kicsikét megújítani és kiszélesíteni. Nem is az, hogy megújítani, hanem a tevékenységünket egy kicsit kiszélesíteni. Mert idáig a Tordaiak Klubjának az egyik fő tevékenysége volt, hogy kiadja a Tordai Újságot. És a másik a tordai bálnak a szervezése Szabadkán.”

Szeretnék kiszélesíteni az együttműködést a környékbeli helyi újságokkal, a falubeli civil szervezetekkel. Felkutatni a sikeres tordaiakat, felvenni a kapcsolatot a faluból mostanában elköltözött fiatalokkal. Egy weboldal fejlesztésén is dolgoznak, hogy ne csak a postán múljon a tordai híreknek a nagyvilágba való eljuttatása.

Mezei Zsuzsanna elmondta: „Föltesszük először is a száz Tordai Újságot. Már le is sikerült digitalizálnunk, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet segítségével. És, amint megkapjuk a jelentést - pályáztunk pénzre - hogy beindulhat, akkor azt rögtön beindítjuk. Hogy egy honlap legyen, ahol naprakész, kisebb-nagyobb híreket, mindent fölteszünk, hogy ne várjunk arra, hogy megszületett-e az első baba, mert Tordán még az idén nem született baba például.”

A Tordaiak Klubja, az újság folyamatos megjelentetése mellett, a falubeliek életével kapcsolatos kiadványokat is tervez kiadni. Az első könyvük a régi tordai receptek gyűjteménye lesz, amit az idén szeretnének közre adni.

Tordaiak Klubja
Tordai újság
Torda
Mezei Zsuzsanna
tisztségváltás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.