Ugrás a tartalomra

A koronavírus áldozataira emlékeztek Németországban

2021.04.18
20:48
2021.04.18
21:05
Forrás
Euronews
A berlini koncertteremben Frank-Walter Steinmeier és Angela Merkel találkozott az elhunytak hozzátartozóival.

Ökumenikus istentiszteleten emlékeztek a koronavírus-járvány csaknem 80 ezer német halottjára vasárnap. Ezután Frank-Walter Steinmeier német elnök és Angela Merkel kancellár a berlini koncertteremben találkoztak elhunytak hozzátartozóival. Ma a számokra és statisztikákra nézünk, nem pedig azokra az emberekre, akik elhunytak - mondta a német elnök. Hozzátete, a családaik, barátaik, szomszédaik, kollégáik és a társadalom hiányolja őket, és már soha nem térnek vissza, de megmaradnak emlékeinkben, nem felejtjük el őket.

Az elhunytak hozzátartozói gyertyákat helyeztek el, és a csaknem üres koncertteremben klasszikus zeneműveket adtak elő tiszteletükre.

Angela Merkel
áldozatok
koronavírus
járvány

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.