Ugrás a tartalomra

Visszaléptek az angol csapatok a labdarúgó Szuperligától

2021.04.21
08:59
Forrás
Nemzeti Sport
Úgy tűnik nem lesz hosszúéletű az elit bajnokság ötlete. A 12 alapító csapata közül most mind a hat szigetországi klub búcsút intett a sorozatnak.

A Manchester City tegnapi döntése után, az Arsenal, a Liverpool, a Tottenham Hotspur, a Manchester United és a Chelsea is arról számolt be hivatalos oldalán, hogy az eredeti terveivel ellentétben mégsem vesz részt a két nappal ezelőtt megalapított európai Szuperligában.

Az angol klubok visszalépésére a hatalmas ellenszél mellett magyarázatot adhat, hogy sajtóértesülések szerint az angol Labdarúgó-szövetség (FA) közölte: az a csapat, amelyik részt vesz a Szuperligában, nem szerepelhet semmilyen hazai versenysorozatban. A sorozat tizenkét alapító klubja közül tehát a hat angol már kilépett, és nem hatna a meglepetés erejével, ha ma újabb egyesületek jelentenék be, mégsem vesznek részt az elitsorozatban. Akik még „bent” maradtak, a három spanyol és a három olasz gárda: a Real Madrid, az FC Barcelona, az Atlético Madrid, a Juventus, az Internazionale és a Milan.

labdarúgás
Európai Szuperliga

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.