Ugrás a tartalomra

Kiállítás a jasenovaci áldozatok emléklére

2021.04.22
19:56
Forrás
blic.rs
Kiállítás nyílt a jasenovaci áldozatok emléklére a Szerbiai Történeti Múzeumban.

A tárlatot Aleksandar Vučić szerb államfő nyitotta meg, de többek között jelen volt még Porfirije, a szerb pravoszláv egyház vezetője és Milorad Dodik, Bosznia-Hercegovina elnökségének szerb elnöklője is. A mai nap nem csak az emlékezésé, hanem a figyelmeztetésé is, hogy mennyire kevés kell a sötétséghez és a népirtással kapcsolatos őrült ötletekhez. Az NDH-ban azaz a Független Horvát Államban a radikális gonosz még radikálisabb volt, feleslegessé tette a szerb népet - mondta Vučić. Minden férfi, gyermek, nő, a nevük, a hitük és a létezésük csak egyet jelentett - feleslegesnek lenni - tette hozzá a szerb államfő. A kiállításon egyébként 25 alkotás tekinthető meg, amelyek rajzok, akvarellek és tusrajzok. A műveket a jasenovaci Keresztelő Szent János kolostorban szolgáló Mária apáca készítette. 

Jasenovac
Aleksandar Vučić
Porfirije pátriárka
kiállításmegnyitó

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.