Ugrás a tartalomra

Mennyire hatékonyak az oltások, mit mondanak a tesztek?

2021.04.22
21:10
2021.04.23
16:15
Forrás
Pannon RTV
Tovább javul a járványhelyzet Szerbiában. 2.719 újabb koronavírus fertőzöttet azonosítottak az országban a 15 órai adatok szerint.

Az elmúlt 24 órában 35 ember vesztette életét a kórban. A szakemberek azt mondják, akkor kaphatjuk vissza a régi életünket, ha minél többen, minél gyorsabban oltatjuk be magunkat. Szerbiában jelenleg 4 fajta oltóanyag érhető el. Az amerikai, a brit-svéd, a kínai és az orosz. Nálunk az e-Uprava mellett lehetőség van a bejelentkezés nélküli oltakozásra is. És egyre többen vették fel már fel a vakcinát. Őket, bennünket leginkább most már az foglalkoztat, hogy mennyire hatékonyak az oltások és vajon szükség lesz-e a harmadik dózisra?

A modern technológiával készült vakcinák, mint például a Pfizer, az AstraZeneca és a Szputnyik V korábban adnak immunvédelmet, mint a klasszikus módon készült vakcinák, amilyet a Sinopharm gyárt. Nem az a legfontosabb, hogy mikor jelennek meg az antitestek és mikor kezdődik el a védettség. Az a fontos, hogy ezen vakcinák mindegyike jó védettséget ad. A Sinopharm vakcinája 20 és 65 év között lévőknek nyújt jó védettséget. Az idősebbeknél kicsivel rosszabb eredményeket produkál, de mindenféleképp véd a súlyos betegségek kialakulása ellen. Ez mind a négy vakcinára vonatkozik, mindegyik Szerbiában használt vakcinának magas a hatékonysága. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a használatuk nem okoz életveszélyes mellékhatásokat.

oltás
vakcináció
Pfizer
AstraZeneca
Sinopharm
Szputnyik V vakcina

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.