Ugrás a tartalomra

Beethoven-estet tartottak a szabadkai zsinagógában

2021.04.23
07:48
2021.04.23
16:43
Forrás
Pannon RTV
A VM4K szervezésében megvalósuló évadnyitó koncert dalait Vitkay-Kucsera Ágota operaénekes és Simonović-Kovačević Jelena zongoraművész válogatta Beethoven kevésbé ismert szerzeményeiből.

Beethoven nemcsak szimfóniákat, vonósnégyeseket, de dalokat is írt.

Vitkay-Kucsera Ágota operaénekes kutatása alkalmával kilencven új dalt talált. Az ismert zeneszerző újonnan felfedezett dalciklusából összeállított repertoárt hallhatta a szabadkai közönség.

Többfelé bemutatjuk ezt az átgondolt válogatást a dalciklusokból, mivel Beethovennek három ismert periódusa volt, a korai, a közép és a késői, mi mind a három ciklusból válogattunk dalokat. Azt szerettük volna bemutatni, hogyan fejlődött.”

Simonović-Kovačević Jelena zongoraművésznek Beethovent játszani mindig különleges élmény.

„Nekem ő mindig izgalmas, mert az ő zenéje tele van meglepetéssel. Tele van meglepetéssel, váratlan dolgokkal, emellett nagyon mély, melodikus, drámai és lírai is. Nagyon összetett.”

Az előadópáros ezzel az összeállítással most lépett fel először.

Beethoven-est
Szabadka
Zsinagóga
koncert

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.