Ugrás a tartalomra

Készül a strandszezonra Magyarkanizsa

2021.04.23
12:52
2021.04.23
16:32
Forrás
Pannon RTV
Munkaakciót szerveztek tegnap délután a Magyarkanizsán a Föld napja alkalmából. A Tisza-partot és a kemping részt, valamint a Tiszavirág-ösvényt és annak környékét tisztították meg az önkéntesek. Így készültek a helyiek a strandszezonra.

Fiatalok és idősek egyaránt részt vettek az akcióban. A magyarkanizsai Sóti Gizella igyekszik mindig jelen lenni az ilyen jellegű megmozdulásokon.

„Sajnos az a tapasztalatom, hogy nem akkora a szándék a részvételre, mint ahogy mi azt elvárnánk, tehát egyre kevesebb ember jön el ezekre a közösségi akciókra. Nem hiszem, hogy azért, mert úgy gondolják, hogy nem kellene részt venni, de akkor is ilyenkor évente egy-két alkalommal rá kellene, hogy szánják magukat, hogy eljöjjenek.”

Az önkéntesek a Tisza-part és a kemping rész területét takarították, míg a Természetjáró Egyesület tagjai a Tiszavirág-ösvényt és annak környékét. A résztvevők örömmel nyugtázták, hogy ezúttal kevesebb zsák telt meg hulladékkal.

Berec Sándor, Magyarkanizsa: „Sokkal kevesebb a szemét valószínűleg betudható annak, hogy az utakon, illetve az ösvényeken sincs annyi turista, mint azelőtt.”

A magyarkanizsai helyi közösség minden évben megszervezi a Föld napja alkalmából a munkaakciót. A közösségi program segítségével szeretnék a lakosok figyelmét felhívni a környezettudatosságra. Már készülnek az illetékesek a strandszezonra.

Pálfi Ervin, elnök, Magyarkanizsa HK: „Itt már folytak munkálatok az elmúlt időszakban, ahogy látják, készül a sátortábor, készültek beruházások, úgy a belső úthálózat, gyermekjátszótér, közösségi terek karbantartása, újraépítése, illetve a medence környékét rendeztük.”

Május elsejétől egyébként a kemping rész hivatalosan is megkezdi működését, várják a szabadban kikapcsolódni vágyókat.

Magyarkanizsa
munkaakció
Tisza-part
strandszezon

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.