Ugrás a tartalomra

Vissza nem térítendő támogatás Szerbiának

2021.04.23
15:45
2021.04.23
16:50
Forrás
Pannon RTV
86 millió euró vissza nem térítendő támogatást kapott Szerbia az EU-tól.

Szeretnék köszönetet mondani a brüsszeli politikusoknak, de azoknak az uniós polgároknak is, akiknek köszönhetően jelentős forrás juthat Szerbia számára. Ezt a pénzt elkölthették volna hazájukban is, de köszönöm, hogy Szerbiának adták - nyilatkozta Aleksandar Vučić. Ezek olyan források, amiket már elfogadott tervekre és programokra költenek - szögezte le a szerb államfő.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ezek elsősorban strukturális jellegű programok és projektek, az oktatás fejlesztésétől és előrehaladásától a vállalkozásfejlesztésig. Továbbá innovációs befektetések, egészen a jogállamiság hatékonyságának növeléséig, de erről egyszer még részletesebben beszélek majd. Fontos még az energetika, a zöld programok, vagyis a környezetvédelem, amely egyre nagyobb jelentőségű a fejlett és sikeres társadalmakban. Befektetünk még a szennyvíztisztító-rendszerek kiépítésébe, amelyek nélkül nincs normális és rendes életszínvonal városaink és községeink polgárai számára.”

Aleksandar Vučić
Európai Unió
támogatás
vissza nem térítendő támogatás
euró

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.