Ugrás a tartalomra

Előzetes regisztráció nélkül is oltottak Szabadkán

2021.04.25
13:36
2021.04.25
17:13
Forrás
Pannon RTV
A Pfizer és a Szputnyik V védőoltást adták be a jelentkezőknek.

Folytatódott az előzetes jelentkezés nélküli oltás Szabadkán a hétvégén. A Kumičić utcai rendelőben a Pfizer oltóanyag, míg az Új városházán kialakított oltóponton mind az orosz, mind pedig a Pfizer-vakcina választható volt.

Rendkívüli oltást tartottak Szabadkán. A hétvégén azokat az oltakozni vágyókat várták reggel nyolctól este nyolcig, akik előzetesen nem regisztráltak az e-Uprava portálon. Erre az alkalomra, erre a hétvégére mintegy ezer Pfizer és 675 Szputnyik V vakcinát láttak elő.

Folyamatosan érkeztek oltakozni az emberek vasárnap délelőtt az Új városházán kialakított oltópontra. Kortól függetlenül, fiatalok és idősebbek egyaránt. A palicsi Bulyák István korábban már felvette az orosz oltóanyagot. Ezúttal feleségét kísérte el az oltásra. Mint mondta, a szeretteiket szeretnék meglátogatni. „A feleségem német állampolgár, őt is regisztráltuk, közbe nem jött be a dolog. Akkor most van ez az akció, azért jöttünk el, hogy ő felvegye. Ő a Pfizert vette fel. Az az igazság, hogy asztmám is van, meg már nyolcvanéves vagyok, nem látok más alternatívát, csak a vakcinát.”

A rádióban hallott a rendkívüli oltás lehetőségéről Szalma Miklós. Bejött Szabadkára Kelebiáról. „Egyrészt a családomra vigyázok, magamra, meg a környezetre, ez egy állampolgári kötelesség, én legalábbis így gondolom, hogy akinek van egy csepp esze, az felveszi.”

Az Új városházán kialakított oltópont mellett a Kumičić utcai rendelőben is végezték az immunizálást az észak-bácskai városban. Sokak számára az is motivációt jelentett, hogy nem kellett előzetesen regisztrálni.

Mirjana Eke, Szabadka: „Mert nem volt szükség bejelentkezésre és várakozásra. Ezt most megoldottam, és kész.”

Korábban Ivanka Beoković, a Szabadkai Egészségház igazgatónője elmondta, azért dolgozott a hétvégén mind a két oltópont, hogy ne alakuljanak ki hosszabb sorok.

oltás
védőoltás
vakcina
Szabadka
új városháza
koronavírus
járvány

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.