Ugrás a tartalomra

Zajlik a politikai pártok közötti párbeszéd

2021.04.28
19:00
Forrás
Szerbiai RTV
Zajlik a politikai pártok közötti párbeszéd a szerbiai Köztársasági Képviselőházban.

A megbeszélésen részt vesz Aleksandar Vučić szerb államfő, a Szerb Haladó Párt elnöke is. A politikai pártok képviselői zárt ajtók mögött tárgyalnak. Az ülésen részt vesznek a kormánypártok képviselői, így Kovács Elvira is a Vajdasági Magyar Szövetség részéről. Emellett az ellenzéki pártok is jelen vannak a tárgyaláson. Összesen egyébként 26 párt és politikai tömörülés vesz részt a párbeszédben. Mindenkinek tíz perce van arra, hogy felszólaljon és ismertesse álláspontját a soron következő választások lebonyolításával kapcsolatban. A megbeszélés nyilvánosság részvétele nélkül zajlik. Május 7-én azonban ismertetni kell a párbeszéd részleteit az Európai Parlament képviselőinek jelenlétében. A konzultációk első körének május végéig be kell fejeződniük, annak érdekében, hogy elég idő maradjon a szükséges törvényi és egyéb változtatások végrehajtására a választási folyamatban. 

Köztársasági Képviselőház
Aleksandar Vučić
Kovács Elvira

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.