Ugrás a tartalomra

Elmaradnak a szervezett programok Palicson

2021.04.29
18:50
Forrás
Pannon RTV
Az állatkert viszont hosszabbított nyitvatartással várja a látogatókat.

Elmaradnak a szervezett majálisi programok Palicson, az állatkert viszont április 30-a és május 4-e között hosszabbított nyitvatartással, reggel nyolc és este nyolc között várja a látogatókat.

Az idei majális, a tavalyihoz hasonlóan sajnos a koronavírus járvány jegyében telik. Dencs Valéria, a Palics Park Kft. igazgatója elmondta , ez Palicson sem lesz másként, programokat és kirakodóvásárt ugyanis sajnos nem tudnak szervezni. A gyerekeket két vidámpark kárpótolja. Az éttermek teraszai nyitva lesznek, valamint fagylaltot, kürtöskalácsot és szuveníreket is lehet majd vásárolni. „Mivel, hogy szervezett eseményekre nem nyílik lehetőség, ezért a helyi specialitásokat úgy gondolom, hogy meg kell, hogy próbálják az idelátogató vendégek, akár Szerbiából jönnek, akár külföldről.”

Palics egyik népszerű látványossága, az állatkert. Újdonságairól, Petar Savić igazgató nyilatkozott. Elmondta, hogy a látogatók az ünnepek alatt, a járványügyi óvintézkedések betartása mellett, szabadon látogathatják az állatkertet, de csak a szabadtéri helyszíneket. Az épületek továbbra is zárva maradnak. „Ebben az évben Szegedről kaptunk négy törpe marát, és ez alkalomból is szeretnék köszönetet mondani a Szegedi Állatkertnek. Két aguti is érkezett hozzánk, egy hím és egy nőstény. Ez egy új dél-amerikai állatfaj.”

A borongós idő ellenére, többen ma is kilátogattak a palicsi állatkertbe. A majálisi szervezett programok a járvány miatt sajnos elmaradnak, viszont az ünnepek alkalmából hosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat. Miroslav Stojanović, Szabadka: „Most az unokák miatt jöttünk, mert viszonylag nyugodtak szoktak lenni, amikor itt vagyunk.”

A belépőjegy ára változatlan. A felnőtt jegy ára 300 dinár, a családi belépő pedig nyolcszáz dinárba kerül. Gyerekeknek hét éves kor alatt ingyenes a belépés.

majális
programok
járvány

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.