Ugrás a tartalomra

Nincs várakozás a kilépő oldalon

2021.05.01
12:20
2021.05.01
17:43
Forrás
Pannon RTV
A Szerbiába belépő oldalon alakult csak ki kisebb fennakadás a délelőtti órákban a Horgos-Röszke autópálya határátkelőnél. Elsősorban olyan személygépkocsik léptek át itt, akik csak átutazóban vannak.

Többen éltek az oltási igazolás adta lehetőséggel, hogy korlátozások nélkül léphetik át a szerb-magyar határt.

Délelőtt a Szerbiába belépő oldalon volt csak egy kisebb torlódás. Azonban a sorok gyorsan haladtak, ottjártunkkor négy kapu is nyitva állt. Többen azért is keltek nyugodt szívvel útra, mert a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát felvették.

Francia Róbert: „Nagyon jól sikerült az átlépés, 3 perc volt a magyar oldal, most pedig talán 5-10 perce. A szélső sorban jövünk. Hallottunk róla, hogy szabadon átléphető a határ ha oltási igazolásunk van, ezért is jövünk.”

Borsos Attila: „Adára megyünk a családot meglátogatni.”

A Szerbiába belépő oldalon főképp külföldi rendszámú gépjárművek sorakoztak, akik csak átutazóban vannak. Néhányan azonban a munka miatt Magyarországról csak ma tudtak elindulni családjukhoz.

A Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelynél a kilépő oldalon szinte nem is alakult ki nagyobb forgalom, hiszen ittjártunkkor két sorban is engedték a határátlépőket, így nem alakult ki nagyobb torlódás.

A határhelyzet percről percre változhat. Ezért érdemes az aktuális helyzetről tájékozódni az erre vonatkozó csoportokban, alkalmazásokban.

Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhely
Horgos-Röszke határátkelőhely
Horgos-Röszke

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.