Ugrás a tartalomra

Tombol a járvány Indiában

2021.05.01
13:31
Forrás
B92
Továbbra sem javul a koronavírus-járvány helyzet Indiában. Az elmúlt 24 órában a frissen azonosított esetek száma meghaladta a 400 ezret, korábban egyetlen országban sem volt ilyen magas adat a napi fertőzések esetében.

A hivatalos számok szerint egyetlen nap alatt 3 523-an haltak meg a koronavírus szövődményeinek következtében, de a szakértők szerint ez a szám jóval magasabb is lehet, ugyanis sok halálesetet nem is regisztrálnak. Indiában mostantól minden felnőtt jogosult a vakcinára, korábban főként a 45 évnél idősebbekket és a vírus elleni harc frontvonalában dolgozókat oltották. Indiában egyébként 1,3 milliárd ember él, közülük eddig 150 millióan vették fel a vakcinát. 

India
koronavírus-járvány
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzöttek

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.