Ugrás a tartalomra

Majális a Topolyai-tó partján

2021.05.02
18:20
Forrás
Pannon RTV
A járványügyi helyzet miatt Topolyán nem voltak szervezett programok május elsejére. Sokan viszont kirándulásra használták ki a kedvező időjárást. A tóparton több ezren fordultak meg az ünnepek alatt.

A szél ellenére kirándulásra alkalmas idő volt Topolyán, ezért sokan döntöttek úgy, hogy a szabadban, a tóparton töltik a vasárnapjukat. Marina Janjić a családjával, Újvidékről látogatott el a bácskai településre. Kihasználták a jó időt. Kirándultak egyet. Az ünnepeket együtt tölti az egész család. „Nagyon szép itt, nincs nagy tömeg. Egyedül a szél fúj, de nem zavar.”

Az emberek a parton sétáltak, fagyiztak, de a vendéglátóipari létesítmények kerthelyiségeiben is sokan megfordultak. Milan Ljubović, Cserepes: „Azért jöttünk, mert szép nap van, és ki akartuk ezt használni, hogy sétáljunk egyet.”

Sokan rostélyoztak, horgásztak a parton, de a fagylaltárusok és a kávézók forgalma kisebb volt az előző évekhez képest - mondja ez a cukrász. „A termékek közül legtöbben fagylaltot és limonádét vásároltak. Én már tizenöt-hat éve itt vagyok. A pravoszláv húsvét miatt többen lesznek a következő napokban. Ha így marad az időjárás, természetesen lesz munka.”

A következő napokban is meleg idő várható, így aki szeretné a szabadban tudja tölteni a hosszú hétvégét.

Topolyai-tó
majális

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.