Ugrás a tartalomra

Több mint háromszáz határsértő a hétvégén Magyarországon

2021.05.03
09:09
Forrás
MTI
Az elmúlt héten Magyarország területén 741 migránst tartóztattak fel.

363 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig Magyarországon. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 156, szombaton 77, vasárnap 112 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A horvát és román határszakaszon 18 migránst fogtak el.

Az elmúlt héten Magyarország területén összesen 741 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza a katonák és rendőrök. A megelőző héten - április 19-től 25-ig - a feltartóztatottak száma 792 volt. A horvát és román határszakaszon 37 migránst fogtak el az elmúlt héten.

Embercsempészés miatt 14 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

határsértő
migráns
határ
illegális bevándorló

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.