Ugrás a tartalomra

Berg Judit meséjével kampányol az UNICEF Magyarország

2021.05.03
12:12
Forrás
MTI
Berg Judit-mesét és kreatív feladatlapot is tartalmazó csomagot rendelhetnek a családok az UNICEF Magyarország kampányában, a kiadvány előfizetői a szervezet gyermekeket segítő munkáját támogatják.

Az UNICEF Magyarország új programjában Berg Judit írónő ismert mesefigurái kelnek útra, a két kis dínó mutatja be a magyar gyerekeknek és szüleiknek a távoli országokban élő gyerekek hétköznapjait - mondta el a műsorban Balázs Kata, az UNICEF Magyarország kommunikációs vezetője. A programra előfizető családok egy éven át, havonta, névre szóló levélcsomagot kapnak Berg Judit új, csak itt olvasható meséivel, térképpel, képeslappal és kreatív feladatlapokkal. Az elsősorban 4-10 éveseknek szóló meséken keresztül a családok megismerhetik az adott országban (többek között Banglades, Madagaszkár, Mongólia, Nepál, Mozambik, Elefántcsontpart) élő gyerekek világát.    

A mesék mellett kreatív feladatlapokat, térképet, képeslapot és az adott országról sok érdekes információt is rejt a csomag, amelyben szó esik a kézmosás és az oktatás fontosságáról, valamint az UNICEF munkájáról is.     Az előfizetésre fordított összeg segítségével tiszta vizet, gyógyszert, élelmiszert, oktatást kapnak a leginkább rászoruló gyerekek.    

Berg Judit meséit Kőszeghy Csilla illusztrációi teszik még szerethetőbbé, a kampány támogatója pedig a Két kis dínó meséket is kiadó Pagony.

UNICEF

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.