Ugrás a tartalomra

Örülnek a gazdák a melegebb időjárásnak

2021.05.03
13:58
2021.05.03
17:16
Forrás
Pannon RTV
Jól fejlődnek a pár héttel ezelőtt elvetett kultúrnövények. A kukorica és a napraforgó is levélbe szökkent, és ha az időjárási tényezők továbbra is ilyenek maradnak, akkor a termelők elkezdhetik a vegyszeres kezeléseket is.

Észak-Bácska területén az elkövetkező napokban számítani lehet erős széllökésekre. A mezőgazdasági termelők egyelőre nem idegesek, véleményük szerint ez az időjárási tényező még nem hat ki a kultúrnövények fejlődésére.

Azonban ha tartós marad a szárazság, akkor locsolásra is szükség lehet - vélik a termelők. Az előrejelzések szerint pedig ennek megvan az esélye, komoly csapadék ugyanis az előttünk álló héten nem valószínű.

Az ilonafalvi Balázs Tibor földjeiben többnyire kalászosok találhatóak. Elégedett a kultúrnövények fejlődésével. A betegségek és a kártevők eddig nem okoztak gondot a parcellákon. Hozzátette, hogy ritkán szokott permetezni, a búzát ki is vette a termesztésből, mert azt kénytelen lenne permetezni.

Kiss Róbert szerint is jól jönne az eső, de a pár héttel ezelőtt elvetett kukorica és napraforgó a meleg és napos időt is igényli.

A magyarkanizsai termelő elmondta, hogy ha továbbra is marad a jó idő, akkor a gazdáknak a vegyszeres kezelést is napokon belül el kell kezdeni, ugyan is a napos, meleg idő nemcsak a kultúrnövényeknek kedvezett, a gyomok is növekedésnek indulnak, amit időben kell kezelni, annak érdekében, hogy a kultúrnövény megfelelően tudjon növekedni.

kukorica
napraforgó

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.