Ugrás a tartalomra

Sakkfesztivál kezdődött Szabadkán

2021.05.03
20:38
2021.05.04
17:57
Forrás
Pannon RTV
A versenyt országos bajnokságként tartják meg, négy kategóriában 170 tehetséges fiatal méri össze a tudását.

Az ünnepélyes megnyitón Andrija Jorgić, a Szerbiai Sakkszövetség főtitkára elmondta, júliusban Belgrádban az idei év legrangosabb európai sakkversenyét szervezik majd meg, a Szerbia Opent.

A sakkfesztivált Stevan Bakić Szabadka polgármestere nyitotta meg.

„Szabadka eddig már sok nemzetközi és országos sakkbajnokságnak, megmérettetésnek volt a házigazdája, azonban különleges varázsa van annak, amikor városunkban összesereglenek egész Szerbiából a sakkjáték jövőbeli fiatal reménységei, akik itt ismerkedhetnek, szoros sport és más barátságokat köthetnek, és ami a legfontosabb, hogy tovább képezzék magukat.”

A verseny május 9-én fejeződik be.

Szabadka
sakk
sakkfesztivál

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.