Ugrás a tartalomra

Várja a látogatókat a zentai Régi Mesterségek Háza

2021.05.05
13:03
2023.11.02
08:58
Forrás
Pannon RTV
Ismét megtekinthető a zentai Régi Mesterségek Házának tárlata. A látogatók a 024/814-261-es, illetve a 063/896-4780-as telefonszámokon tudnak bejelentkezni.

Őszre egy rendezvényt is terveznek, ahol a teljes tárlat megtekintése mellett lehetőséget biztosítanak különböző régi szerszámok és felszerelések kipróbálására: lábbal hajtós varrógéppel varrhatnak, kötelet fonhatnak, különböző préseket, fúrógépeket, vasvágó fűrészgépet próbálhatnak ki. A fiatalabbaknak pedig lehetőségük lesz különböző játékok elkészítésére, viasszal való pecsételésre, csigasorral való emelésre, 19. századi pénzhamisító gyurmával való kipróbálásra

A zentai Régi Mesterségek Háza a tavalyi év során sikeresen pályázott egy riasztó- és megfigyelő rendszerre. Ezzel egy újabb lépést tettek a régmúlt emlékeinek megőrzése felé. A biztonsági rendszer kiépítését a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatta.

Régi Mesterségek Háza

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.