Ugrás a tartalomra

Védőoltásért a bevásárlóközpontba

2021.05.05
21:24
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Promenád bevásárlóközpontban létrehozott oltópont délelőtt 10 és délután 6 óra között várja az oltakozni vágyókat. Jelenleg kétféle vakcinát vehetnek fel a polgárok: a Sinopharm és a Pfizer oltóanyagát.

Már a nyitás első órájában több mint 50-en vették fel a koronavírus elleni vakcinát a Promenád bevásárlóközpontban, és később is hatalmas volt az érdeklődés - írta Instagram profilján Újvidék polgármestere, Miloš Vučević.

Voltak olyanok, akik azért jöttek mert a közelben laknak és nem kellett messzire menniük az oltásért, mások csak arra jártak és kihasználták a lehetőséget.

„Véletlenül éppen erre jártam, és hallottam, hogy itt fel lehet venni a vakcinát. Nekem volt korábban időpontom, de nem sikerült elmennem, úgyhogy most bejöttem ide, és már meg is kaptam.”

Ótos Csilla, a Pannon RTV újvidéki munkatársa is kihasználta a lehetőséget.

„A Pfizer vakcinát vettem fel. Négy hónap után elhatároztam, hogy beoltatom magam, mivel a munkahelyemen is sok emberrel vagyok körülvéve, akik szintén terjeszthetik a vírust. A másik, amiért felvettem, hogy utazhassak. Az öcsém Magyarországon él, és egy éve nem láttam.”

Újvidéken jól halad az immunizáció - mondta Dragan Stajić. A nyolcvan évnél idősebb újvidékiek háromnegyede, és a 60 évnél idősebbek hatvan százaléka már felvette a vakcinát - részletezte a Városi Tanács egészségüggyel megbízott tanácstagja.

„ Annak érdekében, hogy motiváljuk és elérhetőbbé tegyük a munkaképes lakosság, tehát a 20 és 50 év közöttiek, sőt, az 50 éven felüliek számára is a védőoltást, azzal az ötlettel álltunk elő, hogy a bevásárlóközpontban kellene egy oltópontot létrehozni, mert ez egy igen frekventált hely.”

A Promenád az elhelyezkedése miatt könnyen elérhető helyszín lehet minden polgár számára - mondta Boris Stevović a bevásárlóközpont igazgatója.

„Nekünk, mint társadalmilag felelősségteljes cégnek nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen együttműködést hozhattunk létre az Újvidéki Egészségházzal és Újvidék Várossal. Mint önök is látják, ez a helyiség, amely most szabad, minden feltétellel rendelkezik, amely egy ilyen tevékenységhez szükséges.”

Jelenleg itt a Sinopharm és a Pfizer oltóanyaga áll az újvidékiek rendelkezésére, de az érdeklődéstől függően, más vakcinákkal is lehet majd oltakozni - mondta Dr. Veselin Bojat az Újvidéki Egészségház igazgatója.

„A önkormányzat figyel a polgárok kívánságaira, és ezért igyekszik a vakcinációt közelebb hozni a polgárokhoz. Ahogy Stajić professzor is mondta, elsőként döntöttünk úgy, hogy elindítunk egy ilyen akciót, vagyis oltópontot nyitottunk a bevásárlóközpontban. De nem csak ez szerepel a helyi önkormányzat és az Újvidéki Egészségház tervei között. Ahogyan azt a polgármestertől hallhatták, egy autóbuszt, egy mozgó oltópontot is tervezünk elindítani, amely egy előre meghatározott menetrend szerint minden nap más helyszínen lesz.”

A bevásárlóközpontban nyitott oltópont minden nap délelőtt 10 és délután 6 óra között várja az oltakozni vágyókat.

Újvidék
védőoltás
koronavírus
Dragan Stajić
Ótos Csilla
Boris Stevović
dr. Veselin Bojat
Promenád

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.