Ugrás a tartalomra

Gazdag májusi programkínálat a Szabadkai Városi Múzeumban

2021.05.05
22:20
Forrás
Pannon RTV
Többnapos rendezvénysorozatot szerveznek májusban a Szabadkai Városi Múzeumban - nyilatkozta a Pannon RTV Közügyek című műsorában Mihajlović Anikó, az intézmény megbízott igazgatója.

Lesznek filmvetítések, könyvbemutatók, tárlatvezetések, gyerekprogramok. Sajnos idén sem tartják meg teljes mivoltában a Múzeumok Éjszakáját, viszont bizonyos formában mégis megrendezik, ugyanis május 12-től 18-ig különböző programokat szerveznek. Ezek a foglalkozások, előadások online is láthatóak lesznek.

„Emellett lesz kvíz a Facebook-oldalunkon a természettudományi tárlat vezetőitől. Szombaton, 15-én a Régészeti kisokoson tartunk vezetést, illetve foglalkozást a gyerekeknek, 10 órától magyar, 11-től pedig szerb nyelven. Hétfőn, 17-én Ninkov Olga fog vezetést tartani a kiállításán, 18-án pedig a Rediscover nevű projekt kapcsán a zsidó kiállításon lesz könyvbemutató, ugyanis a múzeum elég tevékeny volt az elmúlt néhány hónapban, hiszen ez a projekt megkövetelte, hogy különböző kiadványokat készítsünk el és adjunk ki, úgyhogy ezeknek lesz a bemutatója 18-án, délben.”

A rendezvény ideje alatt a múzeum ingyenesen látogatható.

Szabadka
Városi Múzeum
filmvetítés
könyvbemutató
tárlatvezetés
gyerekprogram

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.