Ugrás a tartalomra

Augusztusig biztosan szükség lesz a védettségi igazolványra Magyarországon

2021.05.06
11:54
2021.05.06
13:53
Forrás
hirado.hu
Augusztusig biztosan kelleni fog a védettségi igazolvány a különböző szolgáltatások igénybe vételéhez, tehát koncertekre, szórakozóhelyekre, sporteseményekre az oltással nem rendelkezők nem mehetnek Magyarországon - jelentette be Gulyás Gergely.

A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, az oltásoknak köszönhetően sikerült megtörni a harmadik hullámot. Négy hét alatt kétmillió első oltást sikerült beadni, így a felnőtt lakosság 53 százaléka, 4 millió 100 ezer ember kapta már meg legalább az első adag vakcinát, a regisztráltak 80 százalékát már beoltották.

Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter: „Ma azzal kapcsolatosan, hogy hol szabad és hol nem szabad oltott és be nem oltott állampolgár között különbséget tenni, egész Európában zajlik egy vita. Magyarország annyiban van előnyös helyzetben ebben a vitában, hogy korábban több mint félmillió választópolgár fejtette ki véleményét az interneten internetes konzultáció során és 65 százalékuk azt támogatta, hogy akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, azok ennek megfelelően a kockázat mérsékelt volta miatt élvezhessenek előnyöket. Ezen alapul ma a magyar védekezési stratégia, ezért biztatunk mindenkit a regisztrációra és az oltásra.”

védettségi igazolvány
koronavírus
Gulyás Gergely

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.