Ugrás a tartalomra

Ismét beülhetünk az éttermekbe, kávézókba

2021.05.07
15:05
2021.05.07
22:06
Forrás
Pannon RTV
22 óráig tarthatnak nyitva a vendéglátóipari egységek zárt helyiségei Szerbiában. Két szabályt azonban be kell tartaniuk, csak 50 százalékos kapacitással működhetnek és csak 18 óráig szólhat a zene.

Kizárólag a járványügyi előírások betartása mellett ülhetünk be a kávézókba, éttermekbe, vagyis be kell tartani a 1,5-2 méter távolságot. Stábunk egyelőre nem tapasztalt nagyobb tömeget a vendéglőkben, de azok többsége a hétvégén megtelhet.

Március elején zártak be a szerbiai vendéglátóipari egységek az akkori járványügyi helyzet romlása miatt. Nemrégen kinyithattak a teraszok, május 7-től pedig a kávézók, pizzériák és éttermek belső részei is. Már most hétvégén sok vendégre számít Sörös Krisztián, hajdújárási pizzéria- és étterem-tulajdonos is.

„Nagyon várták már az emberek. Ez abból is látszik, amint kimondták a döntést, azonnal csörögtek a telefonok. Sokan már a hétvégére foglaltak asztalt. Várták az emberek.”

Hozzátette: minden második asztalnál ülhetnek vendégek, egy asztalnál legfeljebb öt fő. Az asztalok közt két méter távolságnak kell lennie.

Az egyik palicsi étterembe főleg menüebédre járnak a vendégek. Sokan továbbra is elvitelre kérik, mások viszont örülnek, hogy végre hosszú idő után beülhetnek a vendéglőbe.

Egyelőre még a pincéreknek is szokatlan, hogy ismét kezd felélénkülni a forgalom. Akárcsak a vendégeknek. Nimčević Anna is már elszokott attól, hogy beüljön az étterembe. „Nagyon örülök neki, mert mi, mivelhogy nyugdíjasok vagyunk, és akkor szeretünk ide jönni.”

A szakácsok, pincérek kötelezően maszkot hordanak. A zenét 18 órakor le kell kapcsolni, élőzene pedig továbbra sem szólhat.

étterem
vendéglátóipar

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.