Ugrás a tartalomra

Ismét illegálisan vadásznak az orrszarvúkra a Dél-afrikai Köztársaságban

2021.05.07
16:35
Forrás
elobolygonk.hu
Tavaly 394 orrszarvú vált a vadorzók áldozatává, 30 százalékkal kevesebb, mint az előző évben. A járványügyi korlátozások feloldása után azonban novembertől ismét beindult az orrszarvúk illegális vadászata.

Az árut leginkább Ázsiába csempészik, ahol óriási a kereslet az orrszarvútülök iránt. Az egyik dél-afrikai nemzeti parkban élő rinocéroszok száma csaknem kétharmaddal csökkent az elmúlt évtizedben: 2019-ben nagyjából 3800, míg 2008-ban még 11 800 példány élt a parkban.

Dél-afrikai Köztársaság
orrszarvú
vadászat

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.