Ugrás a tartalomra

EU-csúcs: Miként ösztönözhető a gazdaság helyreállítása?

2021.05.08
13:14
2021.05.08
13:20
Forrás
Pannon RTV, MTI
A foglalkoztatás növelése és a szegénység visszaszorítása is napirendre kerül az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek nem hivatalos találkozóján Portóban.

A csúcstalálkozó szombati napján az uniós vezetők a koronavírus-járvánnyal összefüggő szociális kérdésekről vitáznak.A foglalkoztatás növelése és a szegénység visszaszorítása is napirendre kerül az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek nem hivatalos találkozóján Portóban. A csúcstalálkozó szombati napján az uniós vezetők a koronavírus-járvánnyal összefüggő szociális kérdésekről vitáznak. Elsősorban arról tanácskoznak, hogy miként ösztönözhető a gazdasági helyreállítás, majd miként válthatók fel a munkahelyek védelmében tett erőfeszítések a munkahelyteremtés és a munkahelyek minőségének javítását célzó intézkedésekkel. Megvitatják azt is, hogyan támogathatók azok a fiatalok, akiket hátrányosan érintett a válság, megzavarva munkaerőpiaci részvételüket, valamint oktatási és képzési terveik megvalósítását. Orbán Viktor szerint Magyarországnak saját szociális modellje van, a teljes foglalkoztatottságra összpontosít, amelyhez már így is nagyon közel áll. A csúcs résztvevői kiemelt figyelmet fordítanak a jövőbeli világjárványokra való felkészültségre és az Egészségügyi Világszervezet megerősítésére.

EU-csúcs
Európai Unió

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.