Ugrás a tartalomra

Újraindulhatnak a programok az újvidéki Petőfiben

2021.05.10
14:37
2021.05.10
16:58
Forrás
Pannon RTV
A járványügyi helyzet javulásával hamarosan újraindulhat az élet az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban. Jelenleg azonban csak a néptánccsoport és a sportolók tudnak bejárni a Petőfibe.

Az állandó programok mint a kézimunka szakcsoport, a hétvégi játszóház, a Darányi-telepi Társalgó és a festő szakcsoport munkája is szünetel.

Kasza Csongor, a művelődési központ titkára abban reménykedik, hogy minél előbb újraindíthatják a foglalkozásokat és az idén meg tudják tartani a nyári táborukat. Ez a tábor mindig valamilyen témához kötődik és háromtól tizenöt éves gyerekek jelentkezhetnek. Az idén tizedik alkalommal kerülne megrendezésre.

Kasza Csongor, az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ titkára: Újvidék területén a nyári tábor az egyetlen tábor, amely a magyar ajkú gyermekeknek szól, és talán ezért is ennyire népszerű. Viszont az összes többi rendezvény az újvidéki polgároknak, az újvidéki lakosoknak szól, és úgy gondolom, hogy már mindenki ki van éhezve egy bizonyos szinten a rendezvényekre. Mindenki szeretne bálba járni, mindenki szeretne a barátaival találkozni, és nagyon bízunk benne, hogy ez a közeljövőben meg is fog valósulni.

Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Újvidék
programok
nyári táborok
Kasza Csongor

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.