Ugrás a tartalomra

A vér életet jelent

2021.05.11
12:20
2021.05.11
16:28
Forrás
Pannon RTV
Tizenhét díjazottja volt A vér életet jelent rajz- és irodalmi pályázatnak.

Idén 54 pályamunka érkezett a felhívásra a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményhez. A felhívást egyébként minden évben meghirdeti a Szerbiai Vöröskereszt.

Hodik Erzsébet, elnök, Magyarkanizsai Vöröskereszt: „Ebben az évben kevesebben jelentkeztek, ugyanis, különösen a felsősök, középiskolások kevesebbet jártak iskolába, tőlük kevesebb rajzot kaptunk, de az alsósok rajzoltak. Itt az a lényeg, az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet, hogy a vér mit jelent. Nem lehet gyárakban, mint a többi gyógyszert előállítani, hanem szükséges ahhoz, hogy egyes betegek meggyógyuljanak, és aki tulajdonképpen 18 éven felüli és 65 év alatti, és egészséges bármikor adhat vért.”

Vöröskereszt
rajzpályázat
irodalmi pályázat

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.