Ugrás a tartalomra

Közel százmilliós támogatás tanintézményeknek

2021.05.11
17:00
2021.05.11
22:29
Forrás
Pannon RTV
Oktatási és nevelési intézményeket támogat a tartományi oktatási titkárság. A februárban meghirdetett pályázatra 211 intézmény jelentkezett, amiből 62 részesül összesen 91 millió dinárnyi támogatásban.

Újvidéken, a Tartományi Kormány épületében 16 támogatási szerződést írtak alá.

Az általános és középiskolák, valamint a diákotthonok berendezések vásárlására, illetve épületek felújítására vagy átépítésére pályázhattak. A péterrévei Samu Mihály Általános Iskola a 620 ezer dinárból 12 tanterem és a folyosó átfestését fedezi majd.

Lehócki Tünde, igazgató, Samu Mihály Általános Iskola, Péterréve: „Iskolánknak 445 diákja van, két épületben folyik az oktatás. Egy régebbi épületben tanulnak az alsós diákok, elsőtől negyedikig, a felsősök viszont az új épületben. Most az új épületet fogjuk felújítani, és a továbbiakban még szeretnénk a régi épületet egyszer majd átfesteni.”

Az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola alsós tagozatai egy 120 éves épületbe járnak. Gondot okoz a falak nedvessége, így a két és fél millió dinárnyi összeget a szigetelésre szánják.

Horváth Zoltán, igazgató, Testvériség Általános és Középiskola, Óbecse: „Ugyanebben az épületben tavalyelőtt kaptunk egy összeget, a vizes gócokat rendbe tettük, és volt egy helyiség, ahol a padlózatunk teljesen tönkrement. Szintén a tartományi alaptól kaptuk az összeget, és azt megjavítottuk, majd a következő lépés volt a falaknak a szigetelése. Jövőre, ha Isten is úgy akarja, és kapunk összegeket, akkor a nyílászárókat szeretnénk kicserélni.”

Óriási volt az érdeklődés a pályázatra. 211 intézmény igényelte a támogatást és közülük 62 járt sikerrel.

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: „Sajnos azt kell mondanom, hogy csak 62 intézményt tudtunk támogatni, de ez is egy jó kezdet, és remélem, hogy a jövőben is tudjuk folytatni a titkárságon belül ezt a tevékenységet is.”

Hétfőn Pacséron került sor a szerződések aláírására, szerdán és csütörtökön pedig Mitrovicán, illetve Nagybecskereken szervezik meg.

Szakállas Zsolt
oktatás
tanintézmény
iskola

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.