Ugrás a tartalomra

Nandukat a vadonba!

2021.05.11
14:07
Forrás
www.elobolygonk.hu
Újra elszaporodtak a nanduk a chilei vadonban. Az illegális vadászat miatt kihalás szélére került madaraknak a Chile patagóniai térségeibe történő visszatelepítésén már hetedik éve dolgoznak helyi fajmegőrzési szakemberek.

A múlt hónapban a struccfélék rendjébe tartozó röpképtelen madárból 14 egyedet engedtek szabadon a szakemberei a patagóniai nemzeti parkban. Legkevesebb 20 egyeddel kezdték el a programot, és ma a madárszámlálás azt mutatja, hogy a populáció már közelíti a 70 madarat. A nandu a patagóniai ökoszisztéma létfontosságú része, segíti szétszórni a magvakat a térségben az étrendje által. A kihalás szélén van, az ayseni térség csak két völgyében élnek nanduk, amelyek nagyon fontosak a patagóniai pampák jóléte érdekében.

Chile
madár
vadon

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.