Ugrás a tartalomra

Dr. Vickó Ferenc: további enyhítések jöhetnek, tartsuk be az intézkedéseket!

2021.05.12
21:55
2021.05.13
07:02
Forrás
Pannon RTV
Azokat az embereket igyekeznek elérni, akik még hajlandóak felvenni a vakcinát, de még nem kapták meg - mondta dr. Vickó Ferenc egészségügyi államtitkár a Közügyekben.

Az egészségházakba pedig olyan szakembereket, pszichológusokat próbálnak beiktatni, akik tudnak majd segíteni az embereknek az elkövetkező időszakban - tette hozzá dr. Vickó Ferenc. Egy pár kórház kikerült a covid-rendszerből, egy hete több mint 8 ezer fertőzött beteg volt az egészségügyi intézményekben, ma már ez a szám 3500 alatt van, ez mintegy 50 százalékkal kevesebb, és ez egy megkönnyebbülést jelent - emelte ki az államtitkár. A vajdasági magyarlakta településeken a felnőtt lakosság körében az átoltottság még 30 százalék alatti.

„Továbbra is nagyon rendkívüli a helyzet, talán akkor mondhatnám nyugodtnak magam, ha napi szinten az új betegek száma 100 alá fog esni, akkor tudom mondani, hogy a végén járunk.”

Vickó Ferenc
egészséghaz
oltás
vakcina

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.