Ugrás a tartalomra

A Pannon Rádió az első határon túli nyertese a magyar Médiatanács Támogatási Programjának

2021.05.13
14:03
2021.05.13
16:30
Forrás
Pannon RTV
A RÁDIÓÁLLANDÓ 2021 pályázat első fordulóján médiaházunk vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A 2011 óta elnyerhető támogatásra tavaly óta pályázhattak azok a rádiós médiaszolgáltatók, amelyek Magyarországgal szomszédos állam területén jogosultak a rádiós médiaszolgáltatás végzésére, bejegyzetten működnek és a magyar nemzetiségűnek valló kisebbség számára készítenek tartalmakat - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. A Pannon Rádió az indoklás szerint azért is részesülhet ebben a támogatásban, mert állandó hírműsoraiban a magyarországi események mellett Vajdaság egész területéről tudósít, továbbá beszámol Európa és a világ híreiről. Közvetíti a vajdasági magyarság kiemelt politikai, közéleti és művelődési eseményeit, ünnepi rendezvényeit. A dinamikusan fejlődő médiaszolgáltató tudósítóhálózata a teljes Vajdaságra kiterjed, emellett riporterei dolgoznak Belgrádban és Budapesten is - áll a magyar Médiatanács méltatásában.

Soós Georgina, főszerkesztő, Pannon Rádió: „A Pannon Rádióban óránként sugárzunk hírműsorokat, naponta 14-szer, ebből tíz rövidebb hírösszefoglaló, négy pedig hosszabb hangvételű híradó, riportokkal, tudósításokkal. Elsősorban azzal foglalkozunk, ami a vajdasági magyar embereket érdekli, de Szerbia, Magyarország, az Európai Unió, és a világ eseményei is bekerülnek a hírműsorainkba. Tudósítóhálózatunk van Vajdaság-szerte és a szórványban is, emellett Belgrádban és Budapesten. A most elnyert támogatásnak köszönhetően folytatni tudjuk ezt a tevékenységünket, és a lehetőségekhez mérten javítani is annak minőségén.”

Pannon Rádió
magyar média
támogatás

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.