Ugrás a tartalomra

Szerb nyelvi tanfolyam indul a VM4K-ban

2021.05.13
20:40
Forrás
Pannon RTV
Szerb nyelvi felkészítő tanfolyam indul a szabadkai VM4K-ban. Az érdeklődés óriási, máris újabb helyszíneket és csoportokat vettek be a programba.

Az órák alsósoknak szólnak, az előtudás nem feltétel, a tanfolyamon való részvétel pedig teljesen ingyenes. A gyerekek az első órán megismerkednek egymással, és könnyed, énekes-zenés tevékenységek is várnak rájuk.

Gubena Erika szerbtanár Közügyek című műsorunkban elmondta, az órákon szerbül és magyarul is beszélnek majd a gyerekekkel, céljuk a szókincsbővítés és az, hogy a tanulók feltalálják magukat az egyszerű élethelyzetekben.

Azt is megtudtuk, hogy a másfélórás foglalkozások nem lesznek megterhelők a gyerekeknek, sőt, kifejezetten jól fogják érezni magukat.

Gubena Erika szerbtanár: „A végcél, a terv az, hogy a gyerekek minél magabiztosabban tudjanak kommunikálni szerb nyelven a mindennapokban. Tehát a mindennapi helyzetekben találják fel magukat, hogy ne érje őket váratlanul, ha szerb nyelven kell megszólalni, magabiztosan lépjenek fel.”

VM4K
Gubena Erika
szerb nyelvi képzés
alsósok
tanfolyam

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.