Ugrás a tartalomra

Magyar történelmi eredmény a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenyén

2021.05.14
14:31
2021.05.14
15:13
Forrás
MTI
Valter Attila az összetett élére állt a Giro d'Italia kerékpáros körversenyen, a világ második legrangosabb, háromhetes viadalán.

A 22 éves magyar biciklista a 12. helyen ért célba a 160 kilométeres hegyi szakaszon, de az összetettben a csütörtöki etap kezdetén még előtte álló mindhárom versenyzőt megelőzte, így a legjobb fiatal kerekesnek járó fehér mellé megszerezte az éllovast megillető, legendás rózsaszín trikót. Magyar versenyző még soha nem viselt élen állónak járó dresszt háromhetes viadalon.

Valternek a hetedik szakaszon jó esélye lehet megőrizni a rózsaszín és a fehér trikót is, mivel pénteken sík etap vár a mezőnyre, amely ha sprintbefutót hoz, akkor minden bizonnyal nem változik az összetett élcsoportja.

A mezőny másik magyar tagja, Dina Márton 22:06 perc hátránnyal 98. lett, összetettben pedig a 87. helyen áll.

kerékpárverseny
Valter Attila
Giro d'Italia

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.