Ugrás a tartalomra

Kültéri játszóház, kézműves foglakozások, néptánc és népzene

2021.05.15
19:31
2021.05.15
20:32
Forrás
Pannon RTV
Így ünnepelte 15 éves születésnapját az Aranykapu Játszóház a Népkör Magyar Művelődési Központban. Gyerekek és felnőttek egyaránt önfeledten szórakozhattak a rendezvényen.

A 10 éves Plesovszki Emma most járt először a Népkör Magyar Művelődési Központban.

„- Melyik játék tetszik most itt az udvarban a legjobban?
- A pecázás.
- Sikerült pár halat kifogni? Mennyit?
- Kettőt.”

A fajátékok és a körhintázás mellett kézműves foglalkozásokon is részt vehettek a gyerekek. Csóvity Brigitta, a Népkör MMK foglalkozásvezetője elmondta, hogy három fajta kézműves foglalkozással készültek: „Az egyik egy pólyásbaba készítés, amikor anyagból összekötjük a pólyát, illetve elkészítjük a babát. A másik kézműves foglalkozás lányoknak készült, ami egy ilyen papírból készült nyaklánc. A harmadik során egy kis kosarat lehet készíteni.”

 

A rendezvényt egy jótékonysági akcióval is összekapcsolták. A pénzből pedig az Aranykapu játszóház játéktárát szeretnék felújítani – mondta el stábunknak Bodrogi Hajnalka. A Népkör Magyar Művelődési Központ ügyvezetője kifejtette:

„ Az Aranykapu játszóház játéktárát szeretnénk felújítani, valamint bővíteni. Hiszen ez a 15 év alatt pótolni tudtuk, de azért nem úgy, ahogy mi szerettük volna, mivel az anyagi lehetőségek mindig korlátozottak.”

A programsorozatot a Juhász zenekar lemezbemutató koncertje és ifjúsági táncház zárta.

Népkör Magyar Művelődési Központ
Aranykapu játszóház
Bodrogi Hajnalka

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.