Ugrás a tartalomra

Csökken az új fertőzöttek száma Magyarországon

2021.05.16
10:09
2021.05.16
14:24
Forrás
MTI
Magyarországon eddig 4 millió 600 ezer embert oltottak be, közülük 2 millió 701 ezren már a második adag vakcinát is megkapták.

Meghalt 61 beteg, és újabb 718 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: 798 147-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 175-re, a gyógyultaké 625 088-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 143 884. Kórházban 2270 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 261-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 17 043-an vannak, a mintavételek száma 5 638 662-re nőtt. 

Kiemelték, hogy már több mint 5 millióan regisztráltak oltásra, és 81 százalékuk meg is kapta a vakcinát.

Hétfőtől minden magyar regisztrálhat oltásra, éljen bárhol is - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor a közösségi médiában. A magyar miniszterelnök Facebook-videójában arra biztatja a magyar határon kívül élőket, hogy regisztráljanak. Ha valaki a világ bármely pontján szeretné beoltatni magát, de ott, ahol él, nem tudja, vagy jobban bízik Magyarországban, az regisztráljon az erre a célra kijelölt internetes felületen, időpontot és helyszínt fog kapni, odamegy, és megkapja az oltást - mondta Orbán Viktor.

Újabb 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, ezzel már 4,5 millióra nőtt a leszállított kínai vakcinák száma - nyilatkozta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek. Hozzátette: köszönettel tartoznak a kínai partnereknek a korrektségükért, mivel a május 31-i határidő előtt bő két héttel leszállították ezt a mennyiséget is. Arra is kitért, hogy a vasárnapi szállítmánnyal összesen 6,5 millió keleti vakcina érkezett Magyarországra. Ezek nélkül lehetetlen lett volna elérni a 4,6 milliós beoltottsági szintet, és ezek a vakcinák különösen fontosak ahhoz, hogy mihamarabb el lehessen érni az ötmillió beoltottat Magyarországon. Szijjártó Péter emlékeztetett: a Sinopharm-vakcina globális használatát a közelmúltban engedélyezte az Egészségügyi Világszervezet, így mindenki biztos lehet abban, hogy ez az oltóanyag hatásos és biztonságos.

koronavírus-járvány
koronavírus-fertőzöttek

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.