Ugrás a tartalomra

Brit egészségügyi miniszter: Az oltások védenek az indiai variáns ellen is

2021.05.16
21:39
2021.05.16
21:53
Forrás
MTI
Egyetlen halálesetet sem okozott a beoltottak körében - mondta Matt Hancock.

A koronavírus említett változata a jelek szerint könnyebben terjed, azonban egyre nagyobb bizalommal kijelenthető, hogy az oltások e variáns ellen is védelmet nyújtanak - hangsúlyozta Matt Hancock. Vasárnap úgy fogalmazott, az indiai mutáns több helyen, de kis számban okozott fertőzéseket Nagy-Britanniában. A gócpontnak számító északnyugat-angliai Bolton városban jelenleg 18-an vannak kórházban a vírusváltozat okozta megbetegedéssel, és közülük egy kapta meg előzőleg a koronavírus elleni oltást, de gyenge egészségi állapotú páciensről van szó, aki több krónikus betegséggel küszködik.

Az egészségügyi miniszter kiemelte: az indiai vírusváltozat egyetlen halálesetet sem okozott azok körében, akiket beoltottak a koronavírus elleni vakcinával.

koronavírus
vakcina
védőoltás

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.