Ugrás a tartalomra

A Pfizer és a Sinopharm vakcinát vehetik fel bejelentkezés nélkül Szabadkán

2021.05.17
14:26
2021.05.17
16:44
Forrás
Pannon RTV
Folyamatos a koronavírus elleni immunizáció Szabadkán, az új városházán.

Délelőtt az orosz Szputnyik V második dózisát vehették fel azok, akik már regisztráltak a védőoltás felvételére. A héten a tervek szerint az amerikai-német gyártmányú Pfizer/BioNTech és a kínai Sinopharm vakcinákat vehetik fel az érdeklődők előzetes bejelentkezés nélkül reggel 8 és este 8 között.

A 87 éves Kecskés Margit hétfőn vette fel a Szputnyik V második dózisát. Fiatalabb családtagjai megóvása érdekében jelentkezett az immunizációra.

"Nem fájt a beadás egyáltalán. Az első se, csak egy kicsit szédültem első nap meg másnap, de semmi mást nem éreztem."

Szintén a második adagot kapta meg az orosz vakcinából Rozalia Čik.

"A saját érdekemben, mindenekelőtt magam miatt, továbbá a családom, a barátaim, valamint a szomszédaim miatt is, és így tovább."

A Szputnyik V védőoltás néhány nappal később érkezett meg az új városházára, mint számítottak rá. Emiatt akinek múlt hét péntekre vagy szombatra volt időpontja, ezen a héten veheti fel a vakcinát - magyarázta Dr. Nikola Filipović általános orvos.

"Reggel mintegy 450 második dózist adtak be, két óráig folytatjuk az újraoltást. 14 óra után előzetes bejelentkezés nélkül adjuk be az első adagokat a tegnap megérkezett Sinopharmból, és valószínűleg van még néhány adag Pfizer is. "

A szabadkai felnőtt lakosság 24 százaléka lett eddig beoltva a koronavírus elleni vakcina valamelyikének mindkét dózisával, ez 31 ezer embert jelent.

vakcina
Szabadka
oltás
Pfizer
Sinopharm

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.