Ugrás a tartalomra

Újra tető alatt a kulturális élet Moholon

2021.05.18
11:18
2021.05.18
16:32
Forrás
Pannon RTV
Új székház ad otthont a moholi Csobolyó Művelődési Egyesületnek. Reményeik szerint a megvásárolt épület a település közösségépítő központjává fogja kinőni magát - vélik a szervezet tagjai.

A Csobolyó Művelődési Egyesület a moholi székházuk megvásárlását a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával tudta megvalósítani. Magyarország Kormányának köszönhető az a 140 ezer euró értékű beruházás, amely nemcsak az épület megvételét, hanem annak felújítását is fedezi.

Rigó Flórián, moholi elnök, VMSZ: „A moholi Csobolyó Művelődési Egyesület közel 10 éve székház nélkül üzemel. Különböző bérelt helyeken tartják a próbákat, ezért volt fontos, hogy székházat kapjanak, meg azért is, hogy otthonuk legyen, és a gyerekek az otthonuknak érezzék, és ne csak a próbákon jöjjenek össze, hanem szabadidejükben is különféle rendezvényeket tudjunk szervezni, és a közösséget tudjuk építeni ezáltal.”

Moholon a székháznak köszönhetően talán újra olyan gazdag művelődési élet lehet, mint egykor volt - véli Lajkó Mária, az egyesület elnökségi tagja: „Nagyon szeretnénk azoknak az embereknek, akik annak idején Mohol hírnevéhez hozzájárultak, visszaadni, ami nekik is jár. A kulturális élet közösségépítő, de csak úgy, ha van egy székház, ahol többen meg tudunk jelenni, és meg tudjuk rendezni azokat a rendezvényeket, amire szükségünk van.”

A székház területe 1300 négyzetméter, amiből maga az épület 250 négyzetmétert tesz ki. A tervek szerint az földszinti részen próbatermek és aktivitásokra alkalmas helyiségek, míg a tetőtérben elszállásolásra is alkalmas szobák lesznek majd.

Mohol
Csobolyó Művelődési Egyesület
Rigó Flórián
Magyar Nemzeti Tanács
Lajkó Mária

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.