Ugrás a tartalomra

A nemi egyenjogúság jelentőségéről beszélt Kovács Elvira a szerb parlamentben

2021.05.18
13:15
2021.05.18
18:36
Forrás
Szerbiai RTV, Magyar Szó
A képviselőház Európai Integrációs Bizottságának elnöke felszólalásában kiemelte, hogy a nők és a férfiak közötti egyenlőség fontos Szerbiának.

Kovács Elvira emlékeztetett, hogy a bizottság hétfői ülésén a nők és a férfiak foglalkoztatottságáról, valamint a társadalomban és a gazdaságban betöltött szerepükről tárgyaltak. A cél az, hogy ennek kapcsán a szerbiai törvényeket és az Európai Unió által előírtakat összhangban hozzák egymással. Ezt egy akcióterv segíti majd a jövőben, amely a nemek közötti diszkriminációt szeretné felszámolni.

Az oktatást érintő törvénymódosításról, a középiskolák és a digitalizáció kapcsolatáról is beszélt parlamenti felszólalásában Kovács Elvira. A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője elmondta, előremutató, hogy némely oktatási intézménybe a beiratkozást már online is el lehet intézni. Felhívta a figyelmet továbbá annak jelentőségére, hogy a digitális információs rendszeren belül a Szerbiában jelen lévő nyolc kisebbségi nyelven is elérhető az ügyintézés, ami nagy előrelépést jelent.

Kovács Elvira
parlament

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.