Ugrás a tartalomra

Korszerű, energiahatékony távfűtés Zentán

2021.05.19
14:11
2021.05.19
16:28
Forrás
Pannon RTV
Indulhat a távfűtés-korszerűsítés Zentán az energiahatékonyság jegyében - született meg a határozat Zenta Község Képviselő-testületének rendkívüli ülésén.

A lakóépületek, a lakások és családi házak energiahatékonyságát szem előtt tartva újítják fel majd Zenta távfűtési rendszerét. Az erről szóló határozatot elfogadta a képviselő-testület.

Sztantity Szebasztián, Zenta Község Tanácsának gazdasággal megbízott tanácstagja: „Zenta városnak egy jelentős része a távhőszolgáltatást használja, saját lakóépületeik, otthonaik fűtésére. Ezzel a távfűtési rendszerrel számos probléma volt az elmúlt időszakban, akár vagyonjogi vonatkozásban, hogy nem a község tulajdonában volt, akár olyan vonatkozásban, hogy műszakilag ez már egy elég idős rendszer, amin számos meghibásodás van.”

A távhővezeték rendszerének felújítását a zentai Elgas Közvállalat végzi a szerbiai távfűtési rendszerek felújítása projekt részeként. A későbbiekben így kevesebb műszaki és pénzügyi veszteséggel járhat az üzemeltetés.

Nagy Fodor Lilla, a projekt vezetője, a Pannonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa: „Ez egy német fejlesztési bank által finanszírozott program, aminek a harmadik résztvevője az Elgas Közvállalaton kívül még a Pénzügyi és az Energetikai Minisztérium. Ez egy támogatott, nagyon kedvező hitelkonstrukciós program és úgy gondoltuk, ha már most sikerült bekerülnünk a programba, akkor meg kell lépnünk.”

A képviselők a 2021-es évi községi költségvetést is módosították. Kinevezték továbbá az idegenforgalmi szervezet igazgatóját, aki továbbra is Laskovity Kornél marad.

Zenta
Sztantity Szebasztián
Nagy Fodor Lilla
távfűtés

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.