Ugrás a tartalomra

„Amikor pedig eljött a pünkösd napja”

2021.05.19
18:25
2021.09.26
19:19
Forrás
Pannon RTV
„Amikor pedig eljött a pünkösd napja” címmel tartott nyilvános tribünt a Keresztény Értelmiségi Kör Szabadkán.

A hívek a Munkás Jézus-plébániatemplomban vehettek részt Verebélyi Árpád címzetes prépost, és a doroszlói Mária-kegyhely igazgatójának előadásán.

Némedi Imre, a plébánia pasztorális tanácsának tagja elmondta, nagy öröm, hogy ismét egybegyűlhetnek a hívek és együtt készülhetnek a közelgő pünkösdre.

Némedi Imre, a plébánia pasztorális tanácsának tagja: „Betartván az előírásokat az emberek jönnek, és ez nagyon nagy szó, mert jöhetnek és ennek örülünk. Ez legalább egy olyan öröm, mint amikor megszüntették a templomzárakat.”

Nemcsak pünkösdkor, de pünkösd alkalmával különösen fontos, hogy a szentlélek megvilágosító, segítő kegyelmére felhívjuk saját magunk és a környezetünk figyelmét - hangsúlyozta Verebélyi Árpád, a doroszlói Mária-kegyhely igazgatója.

Verebélyi Árpád, a doroszlói Mária-kegyhely igazgatója: „Ez egy felkészülés arra, amit egyébként a szentmisén teszünk. Minden tanítást liturgiában ünneplünk meg. Az egyház tanítását a liturgiában megünnepeljük. Az egyházi tanítás rólunk szól, emberekről, a liturgia Istenről szól.”

A tribünt 15 hónap elteltével tudták újra élőben megrendezni a Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében.

A húsvét és karácsony utáni, harmadik legnagyobb egyházi ünnepről Verebélyi Árpád doroszlói plébánost kérdezte Dobó Engi Florinda.

Amikor pedig eljött a pünkösd napja
tribün
Némedi Imre
Verebélyi Árpád
Szabadka
Keresztény Értelmiség Kör

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.