Ugrás a tartalomra

Várhelyi: A közös piac felgyorsítja a Nyugat-Balkán eurointegrációját

2021.05.19
19:11
2021.05.19
22:43
Forrás
Szerbiai RTV
A közös regionális piac felgyorsíthatja a nyugat-balkáni államok uniós integrációját - erről beszélt Várhelyi Olivér uniós bővítési biztos egy bécsi gazdasági fórumon.

Hozzátette, a kereskedelem könnyítéséről van szó, a polgárok, az áru és a szolgáltatások szabad mozgásának biztosításáról, emellett pedig a felsőfokú végzettségek kölcsönös elismeréséről is. Azon dolgoznak, hogy hogyan tudnák a nyugat-balkáni államokat minél inkább bevonni az európai közös piacba, jó lenne, ha néhány területen még a teljes jogú tagság előtt már részesei lehessenek az említett lehetőségeknek - tette hozzá Várhelyi. Az Európai Bizottság egyértelmű célja az integráció gyorsítása - szögezte le.

Várhelyi Olivér
felgyorsít
Nyugat-Balkán
eurointegráció

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.