Ugrás a tartalomra

Ifjú fizikusok versengtek Horgoson

2021.05.21
19:41
2021.05.22
15:40
Forrás
Pannon RTV
Tizenötödik alkalommal szervezték meg a Ribár Béla Általános Iskolai fizikaversenyt Horgoson. Az eseménynek a Kárász Karolina Általános Iskola adott otthont.

A versenyen főként észak-bácskai diákok vettek részt. A megmérettetést a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a GENIUS tehetséggondozó mozgalom szervezte meg

A Ribár Béla emlékére rendezett fizikaversenyen a csantavéri Huszta Kristóf először vett részt. Számára a fizika a legérdekesebb tantárgy. Mint mondta a mindennapi gyakorlatban is alkalmazzuk.

Csabai Bence Zentagunarasról érkezett a versenyre.

„Szeretem a fizikát, mert sokszor lehet alkalmazni a hétköznapi életben is. Gyakorlásnak igazából példákat próbálgattuk megoldani és Ribár Béla életrajzát olvastuk.”

Ribár Béla újvidéki fizikaprofesszor volt, de emellett aktívan népszerűsítette a fizikát a vajdasági fiatalok körében, az ő emlékére rendezik meg minden évben a versenyt. Muhi Béla szervező a feladatokat ismertette: „A gyerekeknek elsősorban gondolkodtató feladatokat adunk, utána különböző érdekességeket kell megmagyarázniuk, amelyeket mutatok nekik, vagy pedig majd utalok bizonyos természeti jelenségekre, fizikával kapcsolatban.”

A szervező hozzátette, hogy a legjobban teljesítő diákok részt vehetnek majd - amennyiben a járványhelyzet engedi - a magyarországi Öveges József Kárpát-medencei Fizikaversenyen.

Ribár Béla
fizikaverseny
Horgos
Muhi Béla

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.