Ugrás a tartalomra

A pünkösd az evangélikus egyház számára is kiemelkedő jelentőségű ünnep

2021.05.23
13:09
2021.05.23
17:30
Forrás
Pannon RTV
Az evangélikus egyház, protestáns egyház révén, a konfirmációt ezen az ünnepen tartja meg.

Dolinszky Gábor evangélikus püspökhelyettes elmondta, tavaly nem tudtak istentiszteletet tartani a járvány miatt, ezért idén talán még nagyobb jelentőségű ez az ünnep. 

„Most már, ahogy a járványügyi feloldások megtörténnek, egy újjászületésnek lehetünk a tanúi, résztvevői. Úgy, ahogyan akkor az egyház megszületett, ma újra kell, hogy szülessen az elmúlt másfél év, mondjuk így, eseményeit követően, és én bízom abban, hogy ez meg is fog történni, itt nálunk az egyházban. Nem csak a miénkben, az összes egyházban, és újra a megszokott kerékvágásban tudunk haladni, előre.”

pünkösd
evangélikus
Dolinszky Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.