Ugrás a tartalomra

A VMSZ sikere Muzslyán és Szentmihályon

2021.05.24
19:16
2021.05.24
19:23
Forrás
Pannon RTV
Nagybecskerek város 29 helyi közösségében voltak választások vasárnap. Ezúttal várakozáson felüli volt a részvétel.

Muzslyán 6820 bejegyzett szavazó közül 1700-an járultak az urnák elé. Nem hivatalos adatok szerint a helyi közösség 11 tagú tanácsába bekerült minden jelöltet a Vajdasági Magyar Szövetség támogatta. A háromtagú ellenőrző bizottság új tagjai szintén a VMSZ által támogatott jelöltek voltak.

A helyi közösség Tanácsának új tagjai: Palatinus Ervin, Sztojkó József, Vidrács Krisztina, Molnár Attila, Borbély Tivadar, Bodó Poturica Mária, Hallai Mihály, Ispánovics Endre, Süveg Hilda, Nagy József és Kardos Emese. Az ellenőrző bizottságba Kovács Nándor, Csíkos Marika és Davor Radosavljević került.

Szentmihályon a héttagú helyi tanácsban a Szerb Haladó Pártnak négy képviselője lesz, a Vajdasági Magyar Szövetség pedig három mandátumot szerzett. Eddig a VMSZ-nem nem volt képviselője a helyi tanácsban. A Tanács új tagjai: László Norbert, Tóth Ernő, Makán József, Törköly Emil, Tóth Krisztián, Kovács Diána és Tóth Rimai Anasztázia.

Erzsébetlakon a héttagú tanácsba az SZHP hét jelöltje került be, a VMSZ-nek nem sikerült mandátumot szereznie.

Nagybecskerek
tanács
választás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.